måndag 5 november 2007

Lajv, monochrome, rollspel och jobb

I helgen har man varit aktiv som vanligt. Slutet av spel veckan, lajv på KS, utgång med smulan (arbetskamrat från kexet tiden och till lika nu mera dionysos medlem) och rollspel i neotech på söndagen.

Lajvet var ovanligt händelse rikt och inget jag hade planerat skedde men det spelar ingen roll för det är sådant man kan spara till en annan gång. I vampyr lajvet spelar jag en kvinnlig karraktär som heter Edina.

Edina är... inte som andra kanske man kan säga. Hon speglar delar av hur jag kände mig när jag skapade henne januari 2006 och ibland känner jag hur anonym, liten och grå hon var i början och kan i bland återvända till. Dock utnytjar jag det... ingen verkar ibland märka henne eller vad hon gör vilket låter henne att lyssna och iaktta för att sedan rapportera. Hennes ursprung är som malkav men i och med att den klanen inte finns längre har hon återgått till sin ursprungliga klan: Tremer.

Det var en kamp länge att få henne att komma in i klanen men nu nästan 1 och halvt år senare har tremererna tvingast hantera henne ordenligt och faktiskt ge henne uppgifter som ska göras och lite annat här och där. Sedan att hon efter en liten incident med Herr Korda lyckats utvecklat ordentliga tremer krafter har nog underlättat den sista delen.

Edina är totalt bok fixerad. Allt går att hitta i böcker... sanningen med livet till hemligenheten med mulvadsfolket. Mycket av hennes tid har ägnats till att reparera och kopiera böcker och ett litet antikvariat har hon börjat ta över. Vad hon ignetligen gör med sin tid ska jag inte säga här... vore inte kul för dom som man spelar mot.

På lördagen gick jag ut på monochrome för att dansa. Jon var hemma med ny lagad tand och dom flesta var upptagna på annat håll så det blev jag och Martin (smulan) som tittade på alla utklädda människor tog en drink och dansade ett tag. Mycket trevlig och avslapnad dag.

Söndag och små seg men ändå vid god vigör så droppade Jon av mig för att spela Neotech i lokalen. Lein är en väldigt lung karraktär som vet sina begränsningar så för henne blir det ofta att dyka upp med lilla special väskan och fixa folk efter en rad "händelser" som ofta sker gruppen Via Appia som hon är kompanjoner med.

Elain Wiltsheer (Lein, japp namn förkortning har avlidit en del) som är före detta rättsläkare/polis inom Londons poliskår men dömdes för korruption och satt under 4 år i fängelse. När Lein kommer ut så erbjuds hon arbete med en mycket blandad grupp (Via Appia) människor som tar olika special uppdrag när polisen/företagen inte vill eller kan ta i en uppgift.

Deras uppdrag har lett dom till allt från Londons under smutsiga värld till Chads vackra högteknoligska städer. Gruppen drar så här långt in bra med pengar men Interpol och en Otaku verkar ständigt på väg att avslöja vart dom är eller vad dom gör.

Lain har växt upp i Yourkshires ödemark vilket har hon med alla medel försöker dölja. Hon har svaga lungor, akut rädd för mörker, inte tålig och blir snabbt utröttad av sprit. Hon gillar att gå på rave partys eller gå ut att dansa. Övriga hobbys inräknas gamla kriminal fall som hon gärna läser om eller diskuterar med andra till dom flyr.

Utseende: Normal lång, normal byggd och mörkt hår strax under axel längd.
Klädsel vid arbete eller uppdrag: Praktiska skor (typ kängor), svart transkote med många fickor, hatt, grå kostym byxor, grå väst, vit shorta och en gamal dags doktors väska för en massa utrustning för att hon ska kunna sköta sitt jobb.
Klädsel fritid (hemma): mys brallor, sliten t-shirt och stora sockor.
Klädsel vid nöjen: Svart shorta, grön snäv kjol och högklackade svart pumps, Kan om hon känner att det är ett ordentligt rave eller annat sätta i gröna extantions i håret.


Underbar bild av Lein tecknad av Lars

Måndag och åter till kexet. Do I need to say more? två veckor denna gång. får se hur det går.

Jobbet är inte allt så kom ihåg att ha kul och var ledig när ni är det.

3 kommentarer:

Erik sa...

Riktigt trevligt inlägg. Inga olyckor och roligt att läsa. Fler långa poster!

jbn sa...

Hehe, ja, mer innehåll, mindre plötsliga smärtor :)

Barbro sa...

Försöker skada mig mindre och skriva mer om det som är roligt än jobb och annat... ok nödvändig men mindre roliga saker.